Zoë Maurits

Al kort na haar lidmaatschap was Meshlid Zoë Maurits veel te vinden in de werkplaats, helemaal in haar element, drukdoende met verrassende resultaten. Zij inspireerde ook haar vriend Riemer Sorgedrager om te gaan zeefdrukken. Dit sympathieke ondernemende stel heeft nu een website, www.kunstwerkers.nl , waar ze hun artistieke kunststukjes aanbieden. Zoë Maurits is dol op experimenteren, waardoor bijna ieder werkje op zich een unica is.

Wie ben je?   

Ik ben Zoë Maurits, onderdeel van de Kunstwerkers. Ik ben graag creatief bezig, materiaal/vorm maakt eigenlijk niet uit. Van steen bewerken tot aquarellen, en natuurlijk m’n nieuwste passie zeefdrukken. Het liefst zou ik een schuurtje in m’n tuin hebben waar allerlei machines/technieken gebruikt kunnen worden zodat ik van alles uit kan proberen. Het experimenteren komt ook terug in het zeefdrukken. Bijna al mijn drukken zijn net wat anders qua vorm, locatie of kleur.   

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb Klinische psychologie gestudeerd in Leiden en werk sinds een jaar als studentenpsycholoog bij de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier begeleid ik studenten in individuele trajecten maar ook in groepstrajecten. Denk aan thema’s zoals faalangst, zelfvertrouwen en stress. Daarnaast ben ik graag in de natuur; wandelen, fietsen, kanoën.

Hoe ben je begonnen/in aanraking gekomen met zeefdrukken?

Bij de universiteit waar ik werk werden zeefdruk cursussen voor een lage prijs aangeboden. Hier raakte ik enthousiast over de techniek, maar baalde dat je zo afhankelijk was van een cursus/ruimte wanneer die werd aangeboden. Toen ben ik gaan zoeken en kwam bij Mesh uit. De cursus werd gegeven op een zeer professioneel niveau en bij lidmaatschap kreeg je onbeperkte toegang tot de werkruimte; geweldig!

Wat voor werk maak je zoal bij Mesh?  

Ik startte met thema’s uit de natuur, met name bloemen/planten en contouren van het vrouwenlichaam. Ik probeer op het moment wat meer grafisch/abstract werk te maken. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en steeds weer met iets anders te komen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Meestal heb ik ‘ineens’ een idee, vaak ’s nachts als ik wakker wordt of op de fiets. Of ik ga naar het bos om de wandelen en kijk naar de vormen/patronen om me heen. Werk van anderen kan me ook inspireren om een andere stijl uit te proberen en die weer eigen te maken. 

Staan er nog projecten op de planning?

Op het moment zijn we bezig om een start met onze website de kunstwerkers.nl te maken. Ik vind het leuk om te zien hoe dat zich in de toekomst nog gaat ontwikkelen.
Zelf wil ik nog meer grafische ontwerpen gaan maken omdat dat een stijl is die ik nog weinig heb toegepast en ben benieuwd wat daar nog uit kan komen.

Wat betekent Mesh Print Club voor jou?

Een plek waar je vrijelijk creatief kan werken. De locatie werkt inspirerend. Bij Mesh heb ik het gevoel dat er veel mogelijk is, er zijn weinig barrières. Het is een ruimte om anderen te leren kennen. De ene keer loop ik er super blij en enthousiast rond en sta ik na een dag werken weer buiten vol energie, en een andere keer gaat alles mis en kan het erg frustrerend zijn. Die onzekerheid over hoe iets gaat uitpakken, houdt je scherp en maakt zeefdrukken voor mij spannend.

Hoe/ waar kan men je producten zien/kopen?

Website;  www.kunstwerkers.nl
Instagram; https://www.instagram.com/kunstwerkers/
Contact;  kunsterwerkers@gmail.com