Workshops @ Bergen op Zoom

6-7 oktober 2012
St. Antoniusstraat 9 Bergen op Zoom

In het weekend van 6 en 7 oktober is de Mesh Print Club in Bergen op Zoom te vinden voor workshops en activiteiten. Samen met kunstenaars Peter Franssen en Aagje Pel kan er op het plein van St. Antoniusstraat 9 gezeefdrukt, geëtst en gestempeld worden en zal er werk van verschillende andere kunstenaars te bewonderen zijn.

De Mesh Print Club verzorgt op het plein een workshop. Hierin leer je je eigen zeef te maken en te drukken. Deze workshop is op zaterdagochtend en is op inschrijving. Zaterdag- en zondagmiddag kan iedereen zijn eigen t-shirt meenemen om deze zelf te bedrukken met een exclusieve print van illustrator Rens van den Berge.

Kunstenaars Peter Franssen en Aagje Pel zullen de bezoekers verder meenemen in een ontdekkingsreis door de grafische technieken. Er kan een ets afgedrukt worden op de grote, zware pers in het atelier van Peter en bij Aagje kan er met verschillende stempeltechnieken aan de slag gegaan worden. Zo neem je je eigen kunstwerk mee naar huis!

Kunstenaarscollectief Krot & Co zal de grote kleurrijke en interactieve installatie ‘Making Time’ op het plein opbouwen. Dit kunstwerk was eerder dit jaar te zien in de Keukenhof en tijdens Kunstenlandschap in Lonneker bij Enschede. Het kunstwerk is opgebouwd uit een grote hoeveelheid kleurrijke kunststof vormen afkomstig van machines uit een voormalige snoepfabriek. Door middel van een bijzonder toetsenbord kunnen de bezoekers invloed uitoefenen op een continu doorlopende geluidstroom opgebouwd uit fragmenten uit heden en verleden.

In ‘Galerie 13’ wordt werk van de betrokken kunstenaars getoond en ook de ateliers van Monique van den Hout en Petra Kwaadgras staan open voor bezoek.

Reden genoeg om tot actie te komen op en rond het binnenpleintje van de St. Antoniusstraat 9!

Tijden en informatie
:

Workshop zeefdrukken | zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur | 
Leer zeefdrukken met de Mesh Print Club uit Rotterdam. Maak een 1 laags ontwerp en zeefdruk
deze op papier.
Kosten €35,- | Inschrijven verplicht via rens@meshprintclub.com

Grafische technieken | zaterdag en zondag vanaf 13:30 uur | 
Druk een ets af bij Peter Franssen en leer van Aagje Pel diverse stempeltechnieken. Zo neem je je eigen kunstwerk mee naar huis!

T-shirts drukken | zaterdag en zondag vanaf 13:30 uur | 
Neem je eigen shirt me en zeefdruk deze zelf met een exclusief ontwerp van illustrator Rens van den Berge.

Deelnemende kunstenaars
:

Rens van den Berge, Peter Franssen, Aagje Pel, Krot&Co, stenenstrofen, Kidor, Monique van den Hout, Petra Kwaadgras, Mart Franken, Frans Dijkshoorn