Laura Aranda

Meshlid Laura Aranda, de kleine Mexicaan, zoals ze zichzelf lachend omschrijft, volgde als één van de eersten een zeefdrukcursus bij Mesh maart 2013. Ze heeft het een periode links laten liggen, om het vanaf zomer 2017 fanatiek weer op te pakken. Ze produceert nu de ene grafische print na de andere. Haar focus op dit moment ligt vooral bij het experimenteren, het zoeken naar wat ze leuk vindt en ook om de ideeën die ze heeft, via zeefdruk weer te geven. Binnenkort zijn ze allemaal overzichtelijk bij elkaar te koop in een eigen webshop.

Wie ben je?

Ik ben Laura en ben begonnen met Studio Amargo om mijn creatieve impulsen en mijn affiniteit met design en illustratie een plek te geven. MPC biedt mij daar een goede plek voor, waardoor ik mijzelf kan blijven uitdagen en verder ontwikkelen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn dagen zijn altijd anders en dat vind ik fijn. De ene dag zit ik de hele dag achter de computer, de andere dag ben ik bezig met foto’s. Ik probeer regelmatig mijn ideeën ook te zeefdrukken bijvoorbeeld.
Hiernaast heb ik ook een parttime baan in een tandartspraktijk, dus ik kan ook röntgenfoto’s maken als iemand dat nodig heeft.

Hoe ben je begonnen/in aanraking gekomen met zeefdrukken? 

Alles begon tijdens de kunstacademie. Toen moesten we kennis maken met de verschillende mogelijkheden binnen de school. Ik heb sowieso altijd een voorliefde voor de print media gehad. Toen we moesten zeefdrukken, vond ik het meteen leuk. Het hele proces en dat elke print uniek is vind ik het leukst aan zeefdrukken. Toch heb ik de jaren daarna hier weinig mee gedaan. Mijn focus lag ergens anders, maar zeefdruk bleef achter in mijn hoofd.

Wat voor werk maak je zoal bij Mesh?

Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met prints met een grafisch gevoel.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Het blijft een cliché antwoord, maar van alles. Ik haal vooral inspiratie uit mijn omgeving. De laatste tijd let ik veel op kleuren en kleurcombinaties. Ook raak ik geïnspireerd door de media- en reclamewereld, en door conceptuele kunst.

Wat is je stijl?

Op dit moment is het lastig om te zeggen, want ik zit in een fase waar ik alles zou willen doen. Toch heb ik de neiging om eenvoudige vormen te drukken en daar speels werk van te maken. Ik vind het fijn hoe een simpel beeld juist heel sterk kan zijn.

Op welk print ben je het meeste trots?

Het blijft lastig, een van mijn lievelingsserie blijft de “Gouden serie”. Dit zijn grafische tekeningen met gouden inkt. Wat mooi van zeefdruk is, is dat soms zelfs fouten, mooie resultaten kunnen opleveren en je blijft jezelf uitdagen tot grotere hoogtes.

Staan er nog projecten op de planning?

Ik zou heel graag de stijl van mijn zeefdruk naar buiten willen brengen. Ik zie mijn werk voor me als een muurschildering bijvoorbeeld.  Ook ben ik bezig met een expo bij MAAK waar ik nieuw werk voor zal maken. ik blijf altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Wat betekent Mesh Print Club voor jou?

Elke keer als ik bij MPC ben, voel ik mij op mijn gemak en krijg een gevoel, net als tijdens de kunst academie.
Ik vind super fijn dat de leden altijd bereid zijn om te helpen en ik hoop dat MPC voor heeeeel lang blijft bestaan. 

Hoe/ waar kan men je producten zien/kopen?

Op dit moment zijn een paar van mijn prints te koop bij de Whitegrid Gallery (Berlijn) en ik ben bezig met het opzetten van een eigen webshop.
In de tussentijd kun je me altijd via DM (direct message) benaderen bij interesse.

www.studioamargo.com //

https://www.instagram.com/studioamargo/?hl=nl

http://www.yeds.nl/laura-aranda-1/