Ivan van Beek

De nacht van de Kaap is komende zaterdag 3 sept en tijdens de Wereldhavendagen vr 2 , za 3 en zo 4 sept  wordt een maritiem paradijs gecreëerd voor alle leeftijden rondom het Deliplein op Katendrecht. Een Havenmarkt, kinderprogramma, food, live muziek en meer. Supergezellig allemaal. Natuurlijk is onze vrolijk en altijd even enthousiast Meshlid Ivan van Beek daarbij met zijn bijdrage;  zijn eigen textiellijn I love de Kaap. O.a. een kledinglijn voor iedereen die Katendrecht in het hart draagt en ook op de borst wil dragen.

Wie ben je?
Ik ben Ivan van Beek, geboren Amsterdammer en via Papendrecht en Gouda in Rotterdam terecht gekomen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Op dit moment ben ik als trajectbegeleider werkzaam bij de Stichting Bij Corrie’ een ambachtenplein waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden geholpen taal en kennis op te doen, zodat die afstand wordt verkleind.

Hoe ben je begonnen/in aanraking gekomen met zeefdrukken?
In mijn sabbatical jaar had ik besloten dat zeefdrukken een van de dingen was die ik wilde leren. Ik had al eens intaglio gedaan maar wilde niet weer een cursus doen van een aantal maanden. Iemand vertelde mij dat er in Rotterdam een ‘plek’ was waar je kon zeefdrukken waarna ik al snel bij de Mesh Print Club uitkwam en ik geheel onverwachts al de volgende dag een workshop had. Later bleek dat ik enorme mazzel had dat ik er tussendoor rolde vanwege de zomerstilte. Het feit dat je dan een workshop kreeg van Gita en Mike vond ik echt fantastisch. Wat een heerlijk stel met een schat aan ervaring, kennis en verhalen, waar haal je die tegenwoordig nog vandaan, deze mensen behoren tot een uitstervend ras.

Wat voor werk maak je zoal bij Mesh?
Op dit moment veel druk op textiel en papier. Maar ik wil graag meer kennis hebben van zeefdrukken op diverse soorten textiel en het zeefdrukken op andersoortige materialen. Of materialen die kunnen worden gebuikt i.p.v. de standaard inkt.

IMG_0157x

Waar haal je je inspiratie vandaan?
De inspiratie komt uit het gebied waar we wonen, namelijk Katendrecht, waar mijn vriend, Michael van der Meide en ik wonen. Hij maakt mode in de Fenix Loods II en geeft daarnaast les bij o.a. SKVR Rotterdam. Door hier te wonen kwamen we op ‘I Love de Kaap’, we willen uniciteit, geen hoeveelheid. Door met zeefdrukken bezig te zijn en de vraag, waar je zeefdrukken voor inzet denk je na hoe je die kunt combineren met je eigen grafische skills.

Er zijn 3 zaken die me inspireren:
–       Het moet kostendekkend kunnen werken, maar ook creatief en uniek zijn.
–       De techniek met laag over laag, heeft mij nog niet losgelaten om daar iets mee te doen.
–       Ik wil andersoortige materialen gaan gebruiken dan papier of textiel.
But good things come slow or not at all.

doos

Wat is je stijl?
De stijl voor I Love de Kaap is rauw (tattoo), sensueel (rood) en marine (anker). Maar ik wordt ook aangetrokken door sommige voorbeelden die ik in de club zie hangen….. creatief grafisch maar zeer strak. Je stijl veranderd en combineert meer naarmate je ouder wordt. 

Staan er nog projecten op de planning?
We willen met I Love de Kaap blijven doen wat we doen, alles zelf maken en nog meer uniciteit. Mijn persoonlijke drive is nu voor het einde van het jaar met andere materialen te gaan testen en onderzoeken, wat kan waarop en waarmee. En we zijn aan het nadenken wat gaan we doen met kerst. 

Wat betekent Mesh Print Club voor jou?
Mesh Print Club is echt een uniek concept en fantastische plek. Wat mij betreft mag deze plek niet verdwijnen en mogen Gita en Mike, die hun schat aan ervaring overdragen aan een grote groep mensen, nooit stoppen!

winkel

Hoe/ waar kan men je producten zien/kopen?
De producten zijn te koop in het atelier bij Michael van der Meide in de Fenix Loods II, Paul Nijghkade 19A. Rijnhavenbrug over ingang bij de zwarte bomen poppen. Open op zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur. https://www.facebook.com/IlovedeKaap/ en op aanvraag.
Ivan leer je als persoon beter kennen door het artikel te lezen op de volgende link https://www.wijzuidholland.nl/nieuws-overzicht/ivan-van-beek-van-rotterdam-department-uit-rotterdam/

Persoonlijke noot
Ik wil Gita en Mike graag bedanken. Ik weet dat de MPC door anderen is opgericht, maar dat had de waarde niet kunnen halen zonder hun inzet. Aan de leden: Hou de boel goed schoon en opgeruimd zodat iedereen kan blijven doen wat hij doet.