Echte Rotterdammers – Wat maken we nou?

Vorig jaar bracht Museum Rotterdam de herkomst van typische Rotterdamse eigenschappen aan het licht in Echte Rotterdammers – wie denken we wel dat we zijn. In het vervolg Wat maken we nou? gaan museum en publiek op zoek naar wat die hardwerkende, rauwe, moderne Rotterdammers maken en hoe dit de stad vormt.

Maar wat maakt onze stad? In Las Palmas zet Museum Rotterdam makers en werkprocessen uit heden en verleden naast elkaar. Traditie en innovatie, vakgeheim en kennisdeling, vervuiling en duurzaamheid, noodzaak en passie.

Bezoekers kunnen zelf aan de slag langs diverse werktafels met thema’s als voedsel, textiel, hout & metaal en assemblage & onderhoud. Aan het eind van de werktafels wordt een radicaal toekomstscenario geschetst: een stad waar 3D-printers het maken letterlijk uit handen nemen.

Mesh Print Club zal ook deel uitmaken van deze makerstentoonstelling met een eigen zeefdrukwerktafel waar gedurende een halfjaar verschillende workshops en ‚kijkjes in de keuken’ zullen plaatsvinden. Daarnaast vertellen onze leden wat hun vakmanschap inhoudt en wat het zo bijzonder maakt.

Echte Rotterdammers – Wat maken we nou?
Museum Rotterdam in Las Palmas, Wilhelminapier, Rotterdam
18 oktober 2014 t/m 15 maart 2015