About Mesh

Mesh Print Club 2.0 is een grafische werkplaats in verenigingsvorm. In de werkplaats van Mesh Print Club 2.0 kun je als professional, student of enthousiaste amateur-beeldmaker, jouw werk vervaardigen door middel van o.a. zeefdruktechniek.

Wanneer je niet-alledaagse druktechnieken gebruikt zoals zeefdruk, ontstaat er een soort magie tussen jou, het papier, de inkt en je werk. Het eindproduct voelt ‘echter’ en ‘eigener’ aan door het proces. Dit gevoel willen wij als Mesh Print Club 2.0 graag delen met anderen.

Als lid van Mesh Print Club 2.0 is het mogelijk om buiten de standaard openingstijden te zeefdrukken. Hou je je aan alle huisregels, dan heb je 24 uur / 7 dagen per week zelfstandig toegang.

Naast de werkplaats is Mesh Print Club 2.0 een organisatie die jouw werk kan verspreiden via haar contacten en door haar geïnitieerde projecten. Zoals bijvoorbeeld verkoop bij evenementen, deelname aan exposities, nieuwsberichten op onze website en kunnen we jou opdrachten aanbieden vanuit ons netwerk.

Daarnaast wordt onderlinge samenwerkingsverbanden tussen de meest uiteenlopende leden gestimuleerd en kent de werkplaats een vruchtbare grond voor eenvoudig netwerken.

Mesh is More

Als lid, oud -lid en cursist van de Mesh Print Club 2.0 kun je gebruik maken van onze werkplaats met de volgende faciliteiten:

6 zeefdruktafels voor papier of textiel
Diverse werktafels en lichtbakken
Diverse droogrekken
Brocheermachine
Hitte pers
Gratis wifi

Iedere week is er een workshop/cursusavond voor beginnende zeefdrukkers in de werkplaats. De meer ervaren leden, kunnen voor ingewikkelde werken, advies krijgen van een professional met meer dan 40 jaar ervaring op hoog niveau in de kunstsector.
Een betere leermeester voor deze oude ambacht vindt je nergens meer in leven in heel Nederland.
Ook  geven we regelmatig  Open workshops  en workshops op locatie met onze Mesh Mobile (mobiele zeefdrukwerkplaats).

Verder betrekken we onze leden actief bij diverse kunstprojecten en bieden hen zo een platform om hun werk naar buiten te brengen,te exposeren of te verkopen. Ook bieden we kansen om hun netwerk uit te breiden, onderling maar ook  naar buiten toe via o.a. interviews op onze homepage. Work-in-progress  en maandelijks foto impressies zijn te vinden op onze facebook pagina.